Technik usług kelnerskich



TECHNIK USŁUG KELNERSKICH


Jeśli:

- jesteś pozytywnie nastawiony do ludzi,

- dobrze radzisz sobie w kontaktach z innymi osobami,

- komunikowanie się z otoczeniem nie jest dla ciebie problemem,

- jesteś uprzejmy i opanowany,

- umiesz radzić sobie w sytuacjach stresowych,

- wyróżniasz się wysoką kulturą osobistą,

- cenisz pracę zespołową,

- lubisz dbać o komfort i zadowolenie innych,

- interesuje Cię branża gastronomiczna

zostań TECHNIKIEM USŁUG KELNERSKICH.

 

 W trakcie 5-letniej nauki uczniowie kształcący się w tym zawodzie zdobędą wiedzę i  umiejętności w zakresie:

- fachowej i kompleksowej obsługi gości w zakładach gastronomicznych;

- przygotowania sali konsumenckiej do obsługi gości;

- obsługiwania gości z wykorzystaniem różnych metod i technik;

- doradzania i udzielania gościom informacji na temat serwowanych potraw i napojów;

- posługiwania się narzędziami, maszynami i urządzeniami wykorzystywanymi do obsługi;

- sporządzania potraw i napojów w obecności gościa;

- planowania i organizowania przyjęć okolicznościowych i eventów specjalistycznych;

- rozpoznawania trendów w branży gastronomicznej i odpowiedniego reagowania na zmiany;

- świadczenia usług cateringowych poza zakładem gastronomicznym;

- prowadzenia dokumentacji sprzedaży i rozliczeń organizowanych uroczystości;

- obsługi specjalistycznych programów komputerowych.

sytuacje i szybkiego


Absolwenci tego kierunku znajdą zatrudnienie w: 

  • firmach eventowych zajmujących się profesjonalną obsługą przyjęć, bankietów, konferencji;
  • zakładach cateringowych i hotelarskich;
  • restauracjach, pubach, kawiarniach, cukierniach;
  • promach i statkach;
  • własnym lokalu gastronomicznym.

 

Uczniowie kształcący się w tym zawodzie odbywają praktyki w firmach zajmujących się obsługą konsumenta i gastronomią, w znanych sieciach hotelowych oraz na promach. Praktyka zawodowa trwa cztery tygodnie i jest organizowana przez szkołę dwa razy w cyklu kształcenia.





Galeria

Pracownia obsługi konsumenta

Uczymy się obsługiwania

Obsługujemy uroczystości

Konkurs na stół wielkanocny

Praktyki zawodowe

Targi pracy i edukacji

Organizujemy pokazy barmańskie