8 listopada - Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania ma na celu promowanie zdrowego jedzenia szczególnie wśród młodzieży , która swobodnie sięga po ,,niezdrowe ’’zamienniki. 

Ewa Krüger zorganizowała happening na długiej przerwie promujący właściwe nawyki żywieniowe.

Młodzież mogła zapoznać się z istotą problemu  właściwego nawodnienia organizmu. Owocowe wody , herbaty rozgrzewające były na wyciągniecie ręki.

 Uczeń klasy III TK pokazał jak w prosty sposób przygotować  naturalny, zdrowy izotonik.  Ci, którzy próbowali mogą potwierdzić- MEGA!!!

Śniadanie PEŁNE MOCY czyli samodzielnie przygotowana  granola , jogurt i owoce cieszyły się ogromną aprobatą wśród szkolnych smakoszy.

Talerz zdrowego odżywiania  zobrazował młodzieży zasady właściwych proporcji racji żywieniowych .





Galeria