8 listopada - Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania ma na celu promowanie zdrowego jedzenia szczególnie wśród młodzieży , która swobodnie sięga po ,,niezdrowe ’’zamienniki.
Ewa Krüger zorganizowała happening na długiej przerwie promujący właściwe nawyki żywieniowe.
Młodzież mogła zapoznać się z istotą problemu właściwego nawodnienia organizmu. Owocowe wody , herbaty rozgrzewające były na wyciągniecie ręki.
Uczeń klasy III TK pokazał jak w prosty sposób przygotować naturalny, zdrowy izotonik. Ci, którzy próbowali mogą potwierdzić- MEGA!!!
Śniadanie PEŁNE MOCY czyli samodzielnie przygotowana granola , jogurt i owoce cieszyły się ogromną aprobatą wśród szkolnych smakoszy.
Talerz zdrowego odżywiania zobrazował młodzieży zasady właściwych proporcji racji żywieniowych .