Klasa II TTŻ w podróży technologicznej.

 

Klasa II TTŻ w podróży technologicznej.

Klasa II TTŻ w podróży technologicznej

25 kwietnia uczniowie kształcący się w zawodzie technik technologii żywności oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych Ewa Krüger i Lucyna Grono zwiedzili trzy zakłady różnych branż przemysłu spożywczego. Pierwszym z nich była firma ULMER Sp. J. w Zadybiu Starym specjalizująca się w produkcji mrożonek owocowych, wyposażona w nowoczesne linie produkcyjne o wydajności 2,5 t/godz. i nowoczesne komory przechowalnicze o pojemności 1500ton. Kolejnym miejscem, w którym młodzież miała okazję obejrzeć zarówno maszyny, urządzenia, jak i proces technologiczny oraz strukturę organizacyjną była piekarnia w Łaskarzewie - PHUP K.W.S. ŻABCZYŃSCY Sp.J. Ostatnim punktem był nowocześnie wyposażony zakład BakomaBis w Kozienicach specjalizujący się w produkcji mrożonek, musów oraz wsadów owocowych do jogurtów, serków i deserów.
W każdym z zakładów delegacja ZS Nr 2 była bardzo profesjonalnie i miło przyjęta przez technologów- praktyków z dużym doświadczeniem, od których bardzo dużo można było się dowiedzieć, za co DZIĘKUJEMY.

Przedsięwzięcie jest elementem programu „Od ucznia do profesjonalisty”.