Najsmaczniejsza potrawa wigilijna
Najsmaczniejsza potrawa wigilijna
16 grudnia 2015 r. uczniowie z klasy II TK kształcący się w zawodzie kelner wzięli udział w trzeciej edycji szkolnego konkursu na najsmaczniejszą potrawę wigilijną. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować dania nawiązujące do tradycji Świąt Bożego Narodzenia.
W pracach konkursowych ocenie podlegały: kreatywność w interpretacji tematyki konkursu, smak i estetyka wykonania. Wśród propozycji przygotowanych przez uczestników znalazły się: krokiety z kapustą i grzybami, barszczyk, ryba po grecku, sałatka jarzynowo - śledziowa, zupa grzybowa i racuchy.
Efekty pracy kilkuosobowych drużyn oceniło jury w składzie: p. Lucyna Grono, p. Anna Przeździak, p. Agata Skwara, p. Dariusz Olszewski i p. Agnieszka Cichosz. Po podliczeniu punktów wyłoniono zwycięzców:
I miejsce - Ilona Rzymowska, Ewelina Sobiszek i Monika Zawadzka,
II miejsce - Patrycja Król, Patrycja Miazio i Karolina Konstanta
III miejsce - Andżelika Sosnowska, Patrycja Picuła i Iza Mościcka.
Koordynatorkami konkursu były: p. Lucyna Grono i p. Anna Przeździak.