Warsztaty kulinarne z p. Szymonem Czerwińskim
23 listopada, grupa 30 uczniów kształcących się na kierunkach gastronomicznych, miała możliwość pracowania pod okiem finalisty programu Master Chef – p. Szymona Czerwińskiego podczas warsztatów kulinarnych. Nasza szkoła została wyróżniona jako jedna z 30 szkół gastronomicznych z całego kraju i jedyna z województwa lubelskiego, która zakwalifikowała się do ogólnopolskiego projektu „Poznajcie swoje”. To wspólna inicjatywa Polskiego Związku Łowieckiego i Ministerstwa Rozwoju Wsi i Rolnictwa. Głównym założeniem projektu było wykorzystanie dziczyzny oraz produktów regionalnych i lokalnych. Pod okiem szefa młodzież przygotowała: corndogi (dzika parówka z sarniny otulona ciastem z mąki pszenno – kukurydzianej), dziką pizzę białą i czerwoną z kiełbasą, salami i chorizo z dziczyzny, zapiekankę z dziczyzną i warzywami korzennymi, lubelskie cebularze na dziko.
Składamy serdeczne podziękowania: Miastu Łuków, Bankowi Spółdzielczemu w Łukowie i firmie Lumiko, za podarowanie gadżetów i produktów, które były wspaniałym podziękowaniem dla całej ekipy Szymona.