Wycieczka klasy I TTŻ
Wycieczka klasy I TTŻ
W dniu 16 października 2015 r uczniowie klasy pierwszej uczący się w zawodzie technik technologii żywności odbyli wycieczkę do Zakładu Mięsnego „ Wierzejki” w Płudach i pieczarkarni państwa Elżbiety i Wojciecha Szmulików w Trzebieszowie.
Celem wyjazdu było zapoznanie uczniów ze strukturą organizacyjną zakładu mięsnego i pieczarkarni. Młodzież zaznajomiła się ze specyfiką produkcji i magazynowaniem wyrobów gotowych . Uczestnicy wycieczki poznali także rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo w zakładzie pracy.
Wycieczkę zorganizował i opiekę nad uczniami sprawował wychowawca klasy I TTŻ pan Piotr Lipiński.
Podziękowania kierujemy do pana Marka Zdanowskiego - współwłaściciela Zakładu Mięsnego „ Wierzejki” za umożliwienie zwiedzania obiektu przez uczniów ZS Nr 2 w Łukowie.
Panu Łukaszowi Semeniukowi- kierownikowi Działu Jakości i Zarządzania Systemami jesteśmy wdzięczni za koordynację działań na terenie zakładu.
Podziękowania kierujemy również do państwa Elżbiety i Wojciecha Szmulików za możliwość zwiedzania pieczarkarni.
Pani Monice Burdoń- technologowi produkcji pieczarek dziękujemy za przekazanie informacji na temat produkcji tych grzybów.